Λικέρ Μανταρίνι!

Λικέρ Μανταρίνι!

Πανεύκολο και ντελικάτης γεύσης λικέρ που τη συνταγή του έχω από Πολίτισσα φίλη, που κι αυτή την έχει από την μητέρα της.

Για το λικεράκι μας θέλουμε ακέρωτα μανταρίνια, τα οποία αφού τα πλύνουμε, τα χαράζουμε σε δυο τρεις μεριές σε μεσαίο βάθος και σε κάθε μανταρίνι καρφώνουμε κι από δύο μοσχοκάρφια γαρύφαλλου.
Σε 700 ml περίπου αλκοόλ-εγώ είχα δώρισμα από το αμπέλι στο χωριό φέτος τσίπουρο, οπότε τσίπουρο έβανα-βάζουμε ένα κιλό μανταρίνια, 3 με 4 φλυντζάνια του τσαγιού ζάχαρη και δύο ξυλαράκια κανέλλας για το θεικό της άρωμα!
Το βάζο μας το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40 ημέρες (και νύχτες) και συχνά πυκνά το ανακινούμε α π α λ ά! Μετά τις 40 ημέρες το σουρώνουμε σε σίτα αρχικά και μετά σε τουλπάνι και..

καλόπιοτο να ναι!

About Στάλα στη μνήμη

Ό,τι παρήλθε, πέρασε και δεν ξαναγυρίζει. Μ' αν είχε λάμψη δυνατή και πάλι θα φωτίζει. Κ. Καραθεοδωρή View all posts by Στάλα στη μνήμη

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: