Περέκ! Η τέλεια πίτα!

Ψες μου ρθαν οι προμήθειες  από Βόρεια Ελλάδα, από την καλή μου φίλη την Ελένη τη Βασιλειάδου: Ευρηστόν, μακαρίνες,τραχανάδες και φυσικά τα υπέροχα φύλλα για περέκ!  Κι αφού νωρίτερα είχαμε εκδήλωση για την Ποντιακή διατροφή  και κάναμε δεκάδες πίτες αμά γύρισα σπίτι είπα να κάμω κάτι πρωτότυπο για τους οικείους; Περέκ!!!!!

Η συνταγή είναι πολύ απλή και φυσικά πολύ οικονομική μα συνάμα πεντανόστιμη όπως το κάθε τι στην Ποντιακή κουζίνα:

Βάζουμε λίγο λάδι ή βούτυρο στο τηγάνι μας να κάψει, βρέχουμε τα φύλλα της πίτας μας και σπάζοντας τα ή όχι, τα προσαρμόζουμε στο τηγάνι μας ως εξής: βάζουμε το πρώτο φύλο και το τηγανίζουμε κι  από τις δύο πλευρές, προσθέτουμε τη γέμιση , βάζουμε το δεύτερο φύλλο και το γυρνάμε ανάποδα να ψηθεί  κι έτσι συνεχίζουμε με όσα φύλλα θέλουμε κι όσες στρώσεις γέμισης θέλουμε!

Ακούστηκε κυρία στην επίδειξη να προτείνει έως και 8 φύλλα! Προσωπικά πάντα τα περέκ μου τα κάμω σε μικρό τηγάνι για να χει ο καθένας τη δική του πιτούλα να ασχολείται και να χαίρεται και δε βάζω πάνω από δυο στρώσεις, αλλά μια δοκιμή  για να φτάσουμε τα 8 φύλλα δεν είναι και τόσο κακή ιδέα, αν το επιχειρήσουμε σε μεγάλο τηγάνι ή σάζι  για οικογενειακά περέκ.

Καλή μας όρεξη και σιγά μην αφήσουμε ψίχουλο!

Advertisements

About Στάλα στη μνήμη

Ό,τι παρήλθε, πέρασε και δεν ξαναγυρίζει. Μ' αν είχε λάμψη δυνατή και πάλι θα φωτίζει. Κ. Καραθεοδωρή View all posts by Στάλα στη μνήμη

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: