Πολίτικες γεμιστές πιπεριές με… σσς!!!! Μυστικό! (συνταγή της φίλης μου Χριστίνας απέ την Πόλη)

Το να πάρεις από Πολίτισσα συνταγή που δε θα ναι μισή ή δε θα χει πρόσθετα που θα σε στείλουν για πλύση στομάχου είναι ολίγον από κατόρθωμα μάτια μου και δη σπουδαίο. (Έχει βάση και πολύ θεωρία κρυμένη από πίσω της η σχετική σκηνή στην Πολίτικη κουζίνα…)

Η Πολίτισσα νοικοκυρά έχει στα χέρια της μια τέχνη που δύσκολα τη μοιράζεται . Κάθε πιάτο της ένας μικρός θησαυρός και γιατί να τον πετάξει…

Και έχουν κι ένα δίκαιο θαρρώ. Θες κυρά μου να φας καλομαγειρεμένο φαγητό; Άσε χάμω το Ρομάτζο καλή μου, πιάσε πάνω την μοιραία κόμη, βάνε το μανικιούρ στον κιμά και χάιντε ξεκίνα ζύμωνε! Και με χαμόγελο περικαλώ! Πλατύ! Όχι το σκοροφαγωμένο που σερβίρουμε στην πεθερά!

Μυστικό των μυστικών λοιπόν η κάθε αυθεντική πολίτικη συνταγή κι αυτή ειδικά από αυτές που περνάν μόνον από αυτί σε αυτί μην μας την ματιάξουν  οι γαλανομάτες.

Ευκολότατη κι απλή στην παρασκευή της  κρύβει μια μοναδική νοστιμιά που μόνον σε πολίτικη κουζίνα απαντιέται.

Σε κατσαρόλα βράζουμε με αλάτι το ρύζι μας κατά πως θα το βράζαμε για τα κλασσικά γεμιστά.  Ούτε να παραψηθεί το ρύζι  και χυλώσει, ούτε το ζουμάκι του να χάσει που θα μας  χρειαστεί για να καλοψηθεί όταν το εβάνουμε ως γέμιση.

Άμα με το ρύζι τελέψουμε, ρίχνουμε σε αυτό  λαδάκι, μπόλικο κουκουνάρι, μπόλικη σταφίδα ξανθή και κανέλα σκόνη. Μπόλικη κι αυτή. Τσιγγουνιές αλλού.

Οι μοντέρνες άμα βάνουν και καρύδι ή αμύγδαλο ψίχα κανείς τίποτε δεν θα τις πει. Ωραίο βγαίνει κι έτσι.

Αφού ετοιμάσουμε τη γέμιση μας την εβάνουμε μέσα σε κόκκινες πιπεριές. Όσες δεν φοβάστε να ακούσετε τα σχολιανά περί ανεπροκοποσύνης από την πολίτισσα φίλη που σας έδωσε τη συνταγή , άμα έχετε και πράσινη πιπεριά στο ψυγείο και θέλετε να τη δώκετε δρόμο, γεμίστε κι αυτήν. Από εμένανε όμως δεν το ακούσατε αυτό!

Τις πιπεριές μας τις βάνουμε στο ταψάκι μας, προσθέτουμε λάδι και νερό και κλείνουμε από πάνω οπωσδήποτε! Τις αφήνουμε στο φούρνο να σιγοψηθούν και λίγο πριν τις βγάλουμε τις ξεκαπακώνουμε για να ροδίσουν.

Σε όσες τις κάμουν καλοφάγωτες!!!!

About Στάλα στη μνήμη

Ό,τι παρήλθε, πέρασε και δεν ξαναγυρίζει. Μ' αν είχε λάμψη δυνατή και πάλι θα φωτίζει. Κ. Καραθεοδωρή View all posts by Στάλα στη μνήμη

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: