Χειροποίητη λαμπάδα βάφτισης.

Image

 

Σε καιρούς ΔΝΤ, οι Πόντιες, βαφτίζουμε με λαμπάδες από τα χεράκια μας! Γιατί και χρυσοχέρες είμαστε ως γνωστόν όλες μας και γιατί κορόιδα εμάς δεν μας πιάνουν να πληρώνουμε χρυσάφι πέντε τούλια και μια λαμπάδα! Όσες είστε για νονές πάρτε γάζες και ψαλίδι και δημιουργήστε ελεύθερα. Ότι βγει θα ναι μοναδικό, με την αξία του χειροποίητου και φυσικά βγαλμένο με πολύ αγάπη!!!!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ:

Θα χρειστούμε μία λαμπάδα βάφτισης. Αυτή κοστίζει απο 8-10 ευρώ στα είδη αμπαλάζ και στα κηροποιεία.
Για το θέμα Μίκυ Μάους θα χρειαστούμε και την κεντρικη φιγούρα της λαμπάδας. Στα είδη αμπαλάζ θα βρείτε τη μεγάλη την ξύλινη κοντά στα 8 ευρώ.
Αγοράζουμε επίσης και 3 μέτρα μπλε σκούρη κορδέλα για τους φιόγκους μας.
Μετράμε το μήκος της λαμπάδας και σε διπλάσιο παίρνουμε τις γάζες μας.
Διαλέγουμε 3 χρώματα, μπλε σκούρο, κόκκινο χαρούμενο κι έντονο κίτρινο.
Την μπλε τη γάζα θα την πάρουμε σκληρή γιατί αυτή θα ντύσει και θα κρατήσει το σχήμα της λαμπάδας μας.

Με τη μπλε γάζα φτιάχνουμε το σχήμα της καραμέλας στη λαμπάδα μας δένοντας την στην αρχή στο πάνω και κάτω μέρος της και μετά στη μέση φροντίζοντας όση γάζα έχουμε στο κάτω μέρος να έχουμε και στο πάνω. Αν θέλουμε πιο… συμβατική καραμέλα δε δένουμε στο κέντρο. Τότε όμως φροντίζουμε η κεντρική φουφούλα να μην είναι τεράστια.

Από πάνω από την μπλε γάζα και δεξιά κι αριστερά της περνάμε τις δύο άλλες κι αφού μείνουμε ικανοποιημένες από την αρμονία στο σχήμα τότε δένουμε με την μπλε κορδέλα σχηματίζοντας φιόγκους.

Τον Μίκυ θα τον βάλουμε  δένοντας τον στην πάνω κορδέλα της λαμπάδας. Μπορούμε και να τον κολλήσουμε βεβαίως με θερμοκόλλα αλλά δεν το προτιμώ.

Μετά από όλα αυτά η λαμπάδα μας είναι πανέτοιμη κι αν συνδυαστεί και με τα υπόλοιπα (ρουχαλάκια, κεριά, στολισμός κολυμπήθρας κτλ) της βάφτισης σίγουρα όλοι θα μείνουν με ανοιχτό στόμα με τη φοβερή νονά και την ευρηματικότητα της!

Advertisements

About Στάλα στη μνήμη

Ό,τι παρήλθε, πέρασε και δεν ξαναγυρίζει. Μ' αν είχε λάμψη δυνατή και πάλι θα φωτίζει. Κ. Καραθεοδωρή View all posts by Στάλα στη μνήμη

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: