Μεθυσμένα ωτία

Υλικά:

1 πακέτο βούτυρο (βιτάμ για πιο ελαφριά γεύση)

7 αυγά χωριάτικα

2 φλυτζάνια γιαούρτι

2 φλυτζάνια ζάχαρη

1 μπέικιν

1 σφηνάκι ούζο με γλυκάνισο

1 κούπα φρεσκοστυμένο χυμό πορτοκαλιού

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική

2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Τουλάχιστον 1 λίτρο λάδι για τα τηγάνισμα (ηλιέλαιο)

 

Εκτέλεση

Λιώνουμε ένα πακέτο βιτάμ και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

Στο χλιαρό βιτάμ ρίχνουμε 2 κούπες ζάχαρη και τις αναμιγνύουμε μαζί του.

Σιγά σιγά δένουμε στο παραπάνω μίγμα και 2 κούπες γιαούρτι.

Ξεχωριστά χτυπάμε πολύ καλά 7 αυγά και τα προσθέτουμε στο μίγμα των υλικών μας.

Προσθέτουμε 1 μπέικιν και προαιρετικά μία βανίλια.

Σε ένα φλιτζανάκι του καφέ χλιαρό νερό διαλύουμε ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική και το προσθέτουμε κι αυτό μαζί με την κούπα με τον χυμό του πορτοκαλιού.

Ένα σφηνάκι ούζο με γλυκάνισο θα προστεθεί κι αυτό στο τέλος για να ολοκληρωθεί το μίγμα μας πριν δεχθεί το αλεύρι.

Αφού έχουμε δέσει όλα τα υλικά μας σιγά σιγά προσθέτουμε περίπου 2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.

ωτία ζύμη

Αφήνουμε το ζυμάρι μας να ξεκουραστεί περίπου 15 λεπτά.

Ξαναζυμώνουμε απαλά.

ωτία ζύμη 2

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπάλες και με τον λεπτό πλάστη, τη χλαού, ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο πάχους μισού δαχτύλου, πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια.

Το φύλλο που ανοίξαμε το χαράσσουμε και το κόβουμε σε λωρίδες φάρδους 3 δαχτύλων περίπου και λίγο λιγότερο.

ωτία ζύμη 3

Κάθε λωρίδα την κόβουμε σε τμήματα διαγωνίως, σχηματίζοντας ρόμβους.

ωτία ζύμη 4

Σε κάθε ρόμβο κάνουμε μια βαθιά χαραγματιά στο κέντρο του.

Περνάμε την μία άκρη του ρόμβου από την τρύπα του κέντρου και τη βράζουμε από την πίσω πλευρά. Τεντώνουμε.

ωτία 5

5b

Ετοιμάζουμε τα ωτία μας για τηγάνισμα. Βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο στο βαθύ τηγάνι μας και το αφήνουμε να πιάσει θερμοκρασία. Για να καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο, ρίχνουμε λίγη από ζύμη μας, να μια σταλίστα, στο καυτό λάδι, κι όταν αυτή ανέβει πάνω και φουσκώσει ξέρουμε πως το λάδι ετοιμάστηκε.

6

Ρίχνουμε γρήγορα τα ωτία μας κι ένα ένα με πηρούνι τα γυρνάμε για να ψηθούν κι από τις δύο πλευρές.

7

Με μια σπάτουλα τρυπητή μαζεύουμε την τηγανιά μας και την βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

8

Τα ωτία μας τα αφήνομε να στραγγίσουν καλά και να κρυώσουν κι έπειτα είναι έτοιμα για να σερβιριστούν!

9

Καλή Όρεξη!

Τη συνταγή εκτέλεσαν ανερυθρίαστα ένα Σαββάτο απόγευμα, ένα Σαββάτο βράδυ η Μαργαρίτα  η Νόπη, η Λένα κι ο Βαγγέλης. Στο πέρα δώθε ο Αχιλλέας.

DSCN7026

Η Νόπη και η Μαργαρίτα ανοίγουν φύλλο κι ο Βαγγέλης στο βάθος  κατακουράζεται να μιλάει στο κινητό.

DSCN7030

“Απίστευτο!!!!!!! Αυτές παίζουν ακόμη με τουβλάκια!”

DSCN7032

Ο επίσημος δοκιμαστής!

α

Ο κλέφτης των γλυκών από το βλέμμα στη φωτογραφία πιάνεται!

 Τα ωτία προσφέρθηκαν για τον μπουφέ της κοπής της ετήσιας πίτας της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων και Μικρασιατών ν. Τρικάλων

DSCN7021

About Στάλα στη μνήμη

Ό,τι παρήλθε, πέρασε και δεν ξαναγυρίζει. Μ' αν είχε λάμψη δυνατή και πάλι θα φωτίζει. Κ. Καραθεοδωρή View all posts by Στάλα στη μνήμη

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: