«Σοκολατάκι μου εσύ!»

Image

«Σοκολατάκι μου εσύ!»

Από μια σειρά συνταγών ομορφιάς με βάση τη σοκολάτα επιλέγω να παρουσιάσω μία πολύ εύκολη και με πολύ καλά αποτελέσματα. Στηρίζεται στη λογική της απολέπισης που είναι δεδομένο πως δίδει φρεσκάδα στο δέρμα απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και τη θρεπτική δύναμη του κακάο, της κρέμας γάλακτος και του μελιού!

Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε τα συστατικά θρέψης, κακάο, μέλι και κρέμα γάλακτος. Αν χρησιμοποιήσουμε φλυτζάνι του τσαγιού για μέτρημα, θέλουμε το ένα τρίτο αυτού κακάο και το ένα τέταρτο του μέλι. Κρέμα γάλακτος θέλουμε λίγη. Ένα κουτάλι της σούπας είναι αρκετό. Σε αυτό το μίγμα θα προσθέσουμε ως απολεπιστικό μέσο, βρώμη. Ενάμισι κουτάλι της σούπας, κοφτή δόση, είναι μια καλή αναλογία.

Αυτό το μίγμα το απλώνουμε στο πρόσωπο μας, κάνοντας παράλληλα ελαφρό μασάζ. Το μασάζ βοηθά τη βρώμη καθώς τρίβεται με το δέρμα να παίρνει τα νεκρά κύτταρα. Αφού απλώσουμε καλά τη μάσκα, θα περιμένουμε περίπου ένα εικοσάλεπτο για να απορροφήσει το δέρμα τα θρεπτικά συστατικά και μετά θα ξεπλύνουμε το πρόσωπο με νερό, κατά προτίμηση χλιαρό.

Ως τελικό αποτέλεσμα το δέρμα θα λάμπει ανανεωμένο!

About Στάλα στη μνήμη

Ό,τι παρήλθε, πέρασε και δεν ξαναγυρίζει. Μ' αν είχε λάμψη δυνατή και πάλι θα φωτίζει. Κ. Καραθεοδωρή View all posts by Στάλα στη μνήμη

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: