Σπιτική κρέµα προσώπου ροδάκινου.

rodakino

Αυτό που θυμάμαι έντονα από τα χρόνια που έζησα με τη γιαγιά μου ήταν πως τίποτε δεν βάζουμε στο πρόσωπο μας αν δεν μπαίνει ως φαγώσιμο στο τραπέζι μας. Έκτοτε τα χρόνια κύλισαν πολλά στον αριθμό και μου χάρισαν ένα πολύ καλό συνταγολόγιο χειροποίητων καλλυντικών βασισμένα σε πρώτες ύλες που βρίσκουμε εύκολα στη φύση. Άλλες συνταγές υπήρξαν δικοί μου πειραματισμοί, άλλες δώρισμα από φίλες ή γειτόνισσες κι άλλες παρμένες από αραχνιασμένα μπαούλα μισότρελλου φαρμακοτρίφτη, μα όλες έφτασαν σήμερα να αποτελούν κομμάτι εκείνης της πρώτης αγάπης που η γιαγιά ενστάλαξε μέσα μου για την Ομορφιά και την Φύση.
Μια πολύ ωραία συνταγή που χω και που θα μοιραστώ μαζί σας είναι αυτή της κρέμας προσώπου που φτιάχνω με ροδάκινα. Φρούτο κατεξοχήν καλοκαιρινό, είναι τώρα στον καιρό του και σε πολύ χαμηλή τιμή. Με την σημείωση πως το δέρμα μας είναι πολύτιμο και δε σηκώνει φυτοφάρμακα κι άρα το φροντίζουμε μόνον με «καθαρά» φυσικά υλικά πάμε να φτιάξουμε την κρέμα μας.
Κρέµα προσώπου ροδάκινου (ενυδατική).
Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας κέρι μέλισσας (ας είναι τριμένο ή καλά θρυμματισμένο) κι ένα φλιτζάνι έλαιο από κουκούτσι ροδάκινου σε µπεν µαρί ώσπου να λιώσει το κερί μας και να δέσει με το έλαιο.
∆ιαλύουμε περίπου μισό κουταλάκι βόρακα σε πολύ λίγο νερό. Σε μία κουταλιά της σούπας είναι καλά. Σε δεύτερο μπεν μαρί ζεσταινουμε το νερό με το βόρακα και ρίχνουμε και 2 κουταλιές της σούπας ή και λιγότερο φρέσκο χυμό από ροδάκινο.
Στη συνέχεια σε όποιο μπεν μαρί δουλεύουμε, βάζουμε και τα δυο μίγματα μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
Βάζουμε σε γυάλινο ή πήλινο βαζάκι γιατί το γυαλί κι ο πηλός είναι φυσικά υλικά και την προφυλάσσουμε από την αλλοίωση της θερμότητας, βάζοντας την στο ψυγείο.
Σαν ποσότητα βγαίνει αρκετή, οπότε άνετα τη χρησιμοποιούμε και για πρωί και για βράδυ και για το λαιμό μα και για το ντεκολτέ. Τα φυσικά προϊόντα καλό είναι να τα καταναλώνουμε άμεσα.
Σε όσες την φτιάξουν…καλοφάγωτη.

About Στάλα στη μνήμη

Ό,τι παρήλθε, πέρασε και δεν ξαναγυρίζει. Μ' αν είχε λάμψη δυνατή και πάλι θα φωτίζει. Κ. Καραθεοδωρή View all posts by Στάλα στη μνήμη

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: